Pallasadonien

Pallasadonien

Pris: 149 kr
Antal sidor: 80 A4-sidor
Vikt: ca 300 gram
Inbindning: Limbindning

Pallasadonien är ett tillbehör till Pompedia Grundregler. Modulen beskriver landet Pallasadonien med dess geografi, historia, religion, filosofi, politik, ekonomi, mode, magi, militärmakt, sociala struktur och konflikter. Dessutom innehåller modulen flera korta äventyrsuppslag, ett antal nya färdigheter och besvärjelser och lite annat smått och gott. Pallasadonien är konstruerat med det antika Grekland som förebild, men givetvis finns här också unika fantasyinslag: icke-mänskliga varelser, magi, udda företeelser och karaktärer. Modulen är i första hand tänkt att fungera som bakgrundsmaterial, inspirationskälla och uppslagsverk; förhoppningsvis kan den sporra spelledare och spelare till många timmars underhållande rollspel. Om inte annat, ser den faktiskt rätt bra ut i bokhyllan!

Innehåll/Kapitel

Pallasadonien innehåller följande kapitel: Kapitel 1: Inledning, Kapitel 2: Geografi, Kapitel 3: Historia, Kapitel 4: Religion, Kapitel 5: Filosofi, Kapitel 6: Politik, Kapitel 7: Ekonomi, Kapitel 8: Konflikter, Kapitel 9: Klädsel, Kapitel 10: Magi, Kapitel 11: Militärmakt, Kapitel 12: Social struktur, Kapitel 13: Äventyrsscenarion, och Kapitel 14: Spelledarpersoner. Modulen innehåller dessutom ett appendix med nya färdigheter och lite annat smått och gott.

 

Uppslag ur modulen Pallasadonien

 

Citat ur Pallasadonien

"Pallasadonien är ett land beläget vid sydöstra delen av kontinenten Eugea. Det utgörs av Minnessoshalvön och ett stort antal öar. Landet är ett relativt löst sammansatt förbund av sammanlagt tolv olika stadsstater. Förenande band är främst språket, men också i viss utsträckning en gemensam historia, religion, och handel, ett förhållandevis likartat styrelseskick, och militärt samarbete. Pallasadonien är i flera avseenden ett pluralistiskt samhälle, med många olika kulturer, folkslag och religioner. De olika staterna är knutna till tolv olika städer med omkringliggande områden. De flesta stadsstaterna styrs demokratiskt, men det finns också några aristokratier. År 1072 råder fred mellan de olika stadsstaterna, men de har tidvis krigat och legat i konflikt med varandra. "

Citat ur Pallasadonien, kapitel 1: Inledning.

Illustrationer

Pallasadonien är illustrerad med teckningar i blyerts och tusch och vattenfärg, samt ett antal datorgenererade bilder. Kartor över landet finns i modulen. Nedan en detalj ur en illustration.

Startsida Information Produkter Beställningar Frågor Övrigt E-post